Deși de multe ori aud despre separarea vieții profesionale de cea personală, cred sincer că acest lucru nu e posibil și nici înțelept. Aceleași valori cu care ne trăim viața ne însoțesc și la muncă. Suntem aceiași oameni și la job și acasă, și tot ce învățăm într-un loc, ducem în celălalt.

Munca este ceea ce ne ajută să progresăm ca indivizi și societate, ne ajută să modelăm lumea din jur pentru a ne crea un spațiu prielnic pentru a trăi.

 

Munca ne pune pâinea pe masă, iar acesta este un aspect profund personal. Nu am separat niciodată munca de viața personală și nu doresc s-o fac. Am învățat însă să le integrez, să-mi administrez timpul astfel încât să fac o muncă de calitate, să-mi respect familia, să-mi cresc copilul acordându-i timp, dragoste, atenție și încredere și să lucrez la dezvoltarea mea ca om și profesionist.    

 

Tot ce am realizat a fost guvernat de convingerea mea că oamenii creează minuni în orice domeniu dacă sunt engaged și empowered. Sunt o persoană optimistă și pozitivă și un vânzător excelent, prin urmare, am convingerea că prin coaching pot să dezvolt aceste concepte pentru clienții mei.

 

În viziunea mea, empowerment-ul este sentimentul că stă în puterea noastră să ne făurim sau măcar să dăm forma dorită vieții noastre. De îndată ce înțelegem acest lucru și îl internalizăm, vom fi pregătiți să acționăm, să facem primul pas.

 

Engagement, un alt concept în care cred cu tărie, este starea prin care ne concentrăm asupra obiectivului sau activității în care suntem angrenați, punem tot efortul, toată competența și dorința autentică de a face acel lucru, de a realiza acel obiectiv pe cât de bine putem, numai în acest fel putând să progresăm și să ne atingem potențialul.

 

Vedem în jurul nostru atâtea exemple care vorbesc despre lipsa de asumare a responsabilității, cu consecințe care lovesc întreaga societate cu un impact negativ major în toate aspectele existenței noastre, de la sistemul sanitar defectuos, sistemul educațional dezastruos, o infrastructură nedezvoltată, care pune în pericol vieți omenești. Cu toate acestea, auzim mereu de o grea moștenire și de responsabilitatea altora, întotdeauna a altora.

În definitiv, prin coaching pot și vreau să-i ajut pe oameni să descopere că în viață totul este legat de responsabilitate.

 

Și mai exact, responsabilitatea poate îmbrăca multe haine: de la a recunoaște când nu eșți pregătit pentru ceva anume, la a cere ajutor, până la a învăța pentru a putea evolua sau pentru a-ți crea condițiile de a trăi mai bine. Responsabilitate înseamnă și să faci bine orice lucru pe care îl începi, să-l faci atât de bine pe cât știi, de a învăța pentru a-l face și mai bine data viitoare. Îi voi ajuta pe clienții mei să descopere că tot ceea ce spun și fac sau nu spun și nu fac, are un efect asupra celor din jur și ține de fiecare dintre noi ca acest efect să fie pozitiv sau negativ și că, fie bun sau rău, vom resimți și noi în timp acel efect.

 

Într-o lume aflată în schimbare rapidă, e important să ne folosim de toate resursele și informațiile pe care le avem la dispoziție pentru a ne ghida pașii.

Coachingul este un instrument puternic pe care îl voi folosi cu înțelepciunea vârstei și experiențelor mele, cu grijă și onestitatea, cu interes autentic pentru binele clienților mei.

Prin coaching individual sau de echipă, îi pot ajuta pe clienții mei să dezvolte abilități relevante pentru viață lor personală și profesională precum abilitatea și curajul de a-și exprima ideile în fața unui public, curajul de a-și susține părerea în fața colegilor sau superiorilor ierarhici, de a-și asuma o schimbare sau a-și urma un vis.

 

Vreau ca prin coaching să am un impact pozitiv în comunitate, în viața oamenilor, să-i ajut să investească timp și energie în dezvoltarea lor precum un profesor bun își va îndrepta atenția și efortul asupra unui elev talentat și dornic de cunoaștere.

 

Nu în ultimul rând, intru în coaching cu convingerea că voi învăța de la clienții mei, din experiențele lor și voi duce mai departe aceste lecții, pentru a mă dezvolta și a fi mereu un coach și un om mai bun.

Sursa imagini: unsplash.com