Am implinit 50 ani. Pentru unii, o viata de om, pentru altii abia un inceput. Pentru mine, o viata cu sens, cu greseli si reusite, cu suparari, frustrari si provocari printre bucurii si satisfactii, toate fiind lectii pentru mine, motor pentru a progresa si motivatie pentru a invata mereu ceva. Am adunat pana acum cateva maini bune de experiente de viata care pot fi interesante pentru alti oameni aflati la inceput sau care intampina dificultati pe drumul lor.


Vreau sa fiu coach pentru a-i ajuta pe cei din jurul meu sa traiasca o viata constienta, pentru a se cunoaste pe ei insisi, pentru a-si construi viata asa cum vor cu adevarat, nu impinsi de constrangeri de orice natura, nu influentati de convingerile limitative pe care si le-au insusit inconstient de-a lungul vietii.


Vreau sa fiu coach pentru ca dupa 30 ani de munca, stiu ca am ce impartasi, ca pot sa-i ajut pe cei mai tineri sa-si orienteze si construiasca o cariera care sa le scoata in evidenta atat intelectul cat si calitatile si valorile umane.
Din 30 ani de munca, douazeci i-am petrecut navigand echipe prin toate fazele lor de dezvoltare si am crescut ca leader invatand, practicand, testand, gresind si incercand din nou sa ma cunosc, sa me perfectionez si sa aduc valoare prin munca si prezenta mea.


Fiecare dintre noi doreste sa se simta special trecand prin viata si pentru mine e important sa-i ajut pe clientii mei sa descopere acest sentiment, sa constientizeze ca sunt speciali si unici si ca asta inseamna nu doar putere ci si responsabilitate.


Cea mai importanta lucrare a fiecaruia dintre noi este propria persoana iar rolul meu, de coach, este sa arata clientilor mei acest lucru, sa-i fac sa descopere frumusetea si puterea din interiorul lor dar si responsabilitatea de a crea cea mai buna versiune a lor. Fie ca vor sa-si descopere si inteleaga propriul sistem de valori, sa faca cea mai buna alegere in cariera, sa-si contruiasca relatii personale de calitate cu cei apropiati sau sa depaseasca un obstacol, voi fi intotdeauna un bun ascultator, cu multa rabdare dar si cu incapatanarea de pune intrebarile cu ajutorul carora clientii mei sa gaseasca solutile de care au nevoie.
Ii pot ajuta pe clientii mei sa capete incredere in fortele proprii, sa descopere curajul de a incerca si de a gresi pentru a invata cat mai mult si a-si descoperi adevaratul potential. Mai mult decat orice, vreau sa ii fac sa inteleaga ca isi pot construi singuri drumul catre visele si aspiratiile lor, ca au responsabilitatea de a se lupta pentru visele si dorintele pe care le descopera si ca nimeni altcineva nu va putea carmi vaporul lor in fara de ei insisi.


De la inceputurile mele timide si neindemanatice
in domeniul tehnologiei pana la conducerea unor organizatii multinationale, am pasit pe fiecare treapta din cariera mea cu atentia cu care un sculptor priveste in interiorul pietrei careia vrea sa-i dea forma, constient ca ceea ce va face se va reflecta asupra celor din jur, sperand si crezand va construi ceva frumos si util. Am devenit un foarte bun vanzator, am construit echipe de vanzari pe care le- am adus la performanta, am condus echipe multidisciplinare, am structurat si restructurat organizatii, am pornit companii de la zero si am condus companii de top 10. Am ramas intotdeauna fidela valorilor si principiilor mele, bine inradacinate de acasa si le voi ramane fidela intotdeauna: onestitate, responsabilitate, respect, munca, invatare


Desi de multe ori aud despre separarea vietii profesionale de cea personala, cred sincer ca acest lucru nu e posibil si nici intelept. Aceleasi valori cu care ne traim viata ne insotesc si la munca. Suntem aceiasi oameni si la job si acasa si tot ce invatam intr-un loc, ducem in celalalt. Munca este ceea ce ne ajuta sa progresam ca indivizi si societate, ne ajuta sa modelam lumea din jur pentru a ne crea un spatiu prielnic pentru a trai. Munca ne pune painea pe masa iar acesta este un aspect profund personal. Nu am separat niciodata munca de viata personala si nu doresc s-o fac. Am invatat insa sa le integrez, sa-mi administrez timpul astfel incat sa fac o munca de calitate, sa-mi respect familia, sa-mi cresc copilul acordandu-i timp, dragoste, atentie si incredere si sa lucrez la dezvoltarea mea ca om si profesionist.
Tot ce am realizat a fost guvernat de convingerea mea ca oamenii creeaza minuni in orice domeniu daca sunt engaged si empowered. Sunt o persoana optimista si pozitiva si un vanzator excelent prin urmare am convingerea ca prin coaching pot sa dezvolt aceste concepte pentru clientii mei.
In viziunea mea, empowerment este sentimentul ca sta in puterea noastra sa ne faurim sau macar sa dam forma dorita vietii noastre. Odata ce intelegem acest lucru si il internalizam, vom fi pregatiti sa actionam.
Engagement, un alt concept in care cred cu tarie, este starea prin care ne concentram asupra obiectivului sau activitatii in care suntem angrenati, punem tot efortul, toata competenta si dorinta autentica de a face acel lucru pe cat de bine putem, numai in acest fel putand sa progresam si sa ne atingem potentialul.


Vedem jurul nostru atatea exemple care vorbesc despre lipsa de asumare a responsabilitatii, cu consecinte care lovesc intreaga societate cu un impact negativ major in toate aspectele existentei noastre, de la sistemul sanitar defectuos, sistemul educational dezastruos, o infrastructura nedezvolatata care pune in pericol vieti omenesti. Cu toate acestea, auzim mereu de greaua mostenire si de responsabilitatea altora, intotdeauna a altora.
In definitiv, prin coaching pot si vreau sa-i ajut pe clienti sa descopere ca in viata totul este legat de responsabilitate.


Responsabilitatea poate imbraca multe haine, de la a recunoaste cand nu esti pregatit pentru ceva anume, a cere ajutor pana la a invata pentru a putea evolua sau pentru a-ti crea conditiile de a trai mai bine. Responsabilitate inseamna si sa faci bine orice lucru pe care il incepi, sa-l faci atat de bine pe cat stii, de a invata pentru a-l face si mai bine data viitoare.


Ii voi ajuta pe clientii mei sa descopere ca tot ceea ce spun si fac sau nu spun si nu fac, are un efect asupra celor din jur si tine de fiecare dintre noi ca acest efect sa fie pozitiv sau negativ si ca, fie bun sau rau, vom resimi si noi in timp acel efect.
Intr-o lume aflata in schimbare rapida, e important sa ne folosim de toate resursele si informatiile pe care le avem la dispozitie pentru a ne ghida pasii.


Coachingul este un instrument puternic pe care il voi folosi cu intelepciunea varstei si experientelor mele, cu grija si onestitate, cu interes autentic pentru binele clientilor mei.


Prin coaching ii pot ajuta pe clientii mei sa dezvolte abilitati relevante pentru viata lor personala si profesionala precum curajul de a-si exprima ideile in fata unui public, curajul de a-si sustine parerea in fata colegilor sau superiorilor ierarhici, de a-si asuma o schimbare sau a-si urma un vis, puterea leadershipului, abilitatea de a comunica eficient cu echipa, performance management bazat pe o relatie de incredere, etica lucrului bine facut, intelegerea si asumarea rolului ales, indiferent care este acesta.


Vreau ca prin coaching sa am un impact pozitiv in comunitate, in viata oamnenilor, sa-i ajut sa se descopere, sa se priveasca cu ochi blanzi dar exigenti, sa investeasca timp si energie in dezvoltarea lor precum un profesor bun isi va indrepta atentia si efortul asupra unui elev talentat si dornic de cunoastere.


Nu in ultimul rand, intru in coaching cu convingerea ca voi invata de la clientii mei, din experientele lor si voi duce mai departe aceste lectii, pentru a ma dezvolta si a fi mereu un coach si un om mai bun.